Treon, s. r. o. - projekční kancelář

Novostavba rodinného domu v Rudné

nepodsklepený "nulový" dům s vestavěnou garáží, obsahuje přízemí a patro, zastavěná plocha 218 m2, třída energetické náročnosti A

Dům je umístěn na rovinatém pozemku, v jeho východní části, u ulice. Garáž je z části zapuštěná do hmoty domu. Na střeše vystupující části garáže je terasa přístupná z patra.
Dům je založený na pasech z prostého betonu. Stropy nad přízemím a patrem jsou z betonových panelů. Střecha je plochá, lemovaná atikou.
Obvodové stěny jsou z tvárnic Ytong tl. 250 mm se zateplením polystyrenem tl. 200 mm. Střecha je zateplena polystyrenem v celkové tl. 280 mm. Podlaha je zateplena polystyrenem tl. 120 mm. Stěny a strop garáže jsou zatepleny minerální izolací tl. 100 mm. Okna jsou opatřena trojskly. Zdrojem tepla je plynový kotel, který také ohřívá užitkovou vodu. Dům není vybaven větráním s rekuperací tepla.
Zastavěná plocha 218 m2. Podlahová plocha 346 m2. Tepelné ztráty 11,6 kW. Dům je navržen jako budova s téměř nulovou spotřebou energie. Podle průkazu ENB: celková dodaná energie - třída A, neobnovitelná primární energie - třída B.
Architektonický návrh Ing. arch. Tomáš Němec.
Realizace v letech 2014-2015.

Půdorys přízemí

Půdorys přízemí

Půdorys patra

Půdorys patra

Pohledy

Pohledy

Pohledy

Pohledy